Alle som har tegnet Angusavtale gjennom Nortura kan nå melde inn på avtalen Angus Gourmet Ku. Innmeldingsbildet hos Nortura er midlertidig etter dataangrepet, så inntil videre må kuer på denne avtalen ringes inn for innmelding.
Alle produsenter som har Angusavtale kan også få ekstra tillegg i pris også på kyr
Det kalles «Angus Gourmetku», og kan gi kr. 3,- pr kg i ekstra pris.
Av: Bengt Egil Elve, spesialrådgiver storfe i Nortura
Krav til slaktet
- Rasekrav renraset Angus ku
- Slaktekategori «Ku» det vil si xxx dager og eldre
- Slakteklasse O+ eller bedre
- Fettgruppe 3 + eller høyere
- Slaktevekt fra 280 til og med 400 kg
Innmelding er den samme som alle avtaler, 4 uker før ønsket slakteuke.
Ekstra pris
Angus Gourmetku gir et ekstra tillegg på kr. 3,- pr kg på slakt som treffer innenfor kriteriene. Slakt som treffer utenfor kriteriene får ingen ekstra tillegg. Alle slakt får avtaletillegg, puljetillegg og andre tilleggsytelser som vanlige slakt. Det utbetales ikke fettkompensasjon på Angus Gourmetku.
Innmelding
Dyr som tilfredsstiller alder og rasekrav er enkelt å melde inn. Det kan være at det ikke er mulig å melde inn som burde gå. Da må de meldes inn på telefon til Nortura Medlemssenter 95518400 (ikke sms). Det er viktig å få dyrene rett innmeldt.
Et dyr kan bare meldes inn på en avtale, så dersom slaktet faller utenfor kriteriene til Angus Gourmetku, så får det ikke for eksempel ikke tillegg for på Norsk Kjøttfe.
Tillegg for kjøttfe slaktekategori ku, 1461 dager eller eldre er 1 kr/kg.
Det vil si at dersom det er sannsynlig at slaktet ikke treffer innenfor kravene, så kan det være lurere å melde inn på Norsk Kjøttfe avtale.