Arbeidsforbruket for å produsere èn kilo kjøtt i ammekuproduksjonen er 16 minutter, mens tilsvarende tall for kylling er 15 sekunder. Korrigeres det for tiden det tar å lage kraftfôret så er tallene 16 minutter og 10 sekunder for kjøtt i ammekuproduksjon, og 33 sekunder for kyllingkjøtt. Det tar altså 30 ganger lengre tid å produsere èn kilo storfekjøtt, enn èn kilo kyllingkjøtt. Dette er tall som er beregnet av Øystein Heggdal i Norsk Landbruk nr. 11/2023.
I artikkelen er det forutsatt et arbeidsvederlag på 250 kroner pr time. Arbeidskostnaden pr kilo storfekjøtt bli med dette kroner 67,50 pr kg, mens arbeidskostnaden for kyllingkjøtt blir kr 2,30 pr kg. Dette vises igjen på prisen i butikk, og bekrefter forskjellene i konkurransekraften mellom kjøttslagene. Med redusert kjøpekraft i befolkningen taper kjøttet produsert på norske ressurser.
I artikkelen fra Norsk Landbruk er arbeidsforbruket oppgitt for flere kjøttslag, og ut fra tallene er arbeidskostnaden pr kg kjøtt slik for de ulike produksjoner:

TYR er bekymret for den svekkede konkurransekraften til norsk storfekjøtt, og har derfor i flere anledninger tatt dette opp med faglagene.
Hele saken om arbeidsforbruk kan leses i Norsk Landbruk