I Bondebladet uke 35 kunne en lese et intervju med den nye konsernsjefen i Nortura, Anne Marit Panengstuen. Da de leste dette intervjuet var det mange storfekjøttprodusenter som satte kaffen i halsen. For den nye konsernsjefen i Nortura uttaler følgende om eget kjøttforbruk; «-Familien spiser taco på fredager. Selv spiser jeg vel to-tre kjøttmiddager i uka, og i hvertfall et par fiskemiddager. Jeg spiser ikke så veldig mye kjøtt, og i hvertfall ikke rødt kjøtt. Men inklusive kyllingretter, blir det kanskje fire kjøttmiddager i løpet av en uke.» Nationen har fulgt opp saken med først en nett sak, og så i papirutgaven i dag 02.09.19 Her uttaler blant andre vår styreleder, Erling Gresseth seg. Han synes det er utrolig at Panengstuen som skal ta over et stort konsern som omsetter for 23,5 miliarder i året og har 18 000 eiere kan uttale seg på denne måten. Gresseth mener det er vanskelig å finne en uttalelse som kan matche denne i norsk landbrukshistorie. «Jeg håper egentlig hun er feilsitert, men jeg mener faktisk at Nortura burde hindre at slikt kommer på trykk!» I følge Nationen er også styreleder i Norsk sau og geit, Kjell Erik Berntsen forundret over Panengstuens uttalelse.
Anne Marit Panengstuen selv, mener i følge Nationen at sitatet blir tatt litt ut av sammenhengen, og hun avviser at hun er negativ til rødt kjøtt. » – Hvis man løsriver det fra resten så kan det høres ut som det er en slags anbefaling slik det er formulert, det er det overhode ikke ment som. Jeg vet like godt som de fleste andre at norsk storfe er langt mer bærekraftig enn storfe i de fleste andre land, og det er jeg stolt av og har tenkt å fremsnakke fra dag en i min jobb som konsernsjef. Ingen skal være i tvil om det. Vi spiser både rødt og hvitt hjemme hos oss, og det har med smak og behag å gjøre i min familie. Ikke noe annet.» sier hun til Lars Bilit Hagen i Nationen.
Erling Gresseth er glad for denne oppklaringen fra Panengstuen og han er klar på at det er ingenting vi vil mer enn at en sterk og tydelig leder i Nortura skal lykkes.
TYR vil i nærmeste fremtid invitere den nye konsernsjefen i Nortura til oss for at hun skal bli kjent med TYR og norsk storfekjøttproduksjon fra vårt ståsted.