Gjennom mer enn 40 år har Yngve Rekdal drevet vegetasjonskartlegging og forkjemper for norske ressurser. Hans arbeid har vært viktig for de næringene som har basert sin produksjon på bruk av utmarksressurser. Gjennom arbeidet har han vært i utallige kommuner og registrert beiteressurser i utmarka. Det er blitt mange rapporter og artikler gjennom åra, som har vært til stor nytte for mange. I tillegg til Yngve sin store kunnskap er han og en svært dyktig formidler og har holdt foredrag for alt fra beitelag til kommunal forvaltning, kommunestyre, statsforvaltere, studenter ved universitetet på Ås og andre fagsamlinger over hele landet.
Arbeidet som Yngve sammen med sin kollegaer har utført har vært svært viktig for å synliggjøre de store verdiene som ligger i utmarka, slik at beitenæringa blir hensyntatt i ulike arealkonflikter. Dette har vært og blir stadig mer viktig ettersom kampen om utmarka blir større for hver dag som går
Gjennom arbeidet som vegestasjonskartlegger har han gått over 25000 kilometer, hvilket svarer til Norge på langs ti ganger. Han har vært på vegetajonskartlegging, holdt foredrag og markdager i ca. 160 kommuner.
For dette lange arbeidet ble er han hedret med Skåbu-prisen 2024. Denne ble delt ut på Skåbukonferansen, som ble arrangert i Skåbu 24.-25. august.
Skåbuprisen ble stifta i 2024 av Nord-Fron Bonde- og Småbrukarlag, og er en utmerkelse som deles ut til en person, et lag, en organisasjon e.a. som har gjort en ekstraordinær innsats for bevaring og utvikling av norsk landbruk, matproduksjon og beredskap. Særlig vekt skal legges på bruken av norske ressurser og ikke minst utmarksbeite.
Prisen deles ut av Norsk Bonde- og småbrukarlag, mens TYR og Norsk sau og geit har bidratt i juryen. Fra TYR var daglig leder Per-Sigve Lien representant i juryen.