NIBIO med Ivar Pettersen i spissen har lagt frem sin rapport Klimatiltak i jordbruk og matsektoren. Kostnadsanalyse av fem tiltak. Du kan lese hele rapporten her NIBIO rapport:Klimatiltak i jordbruk og matsektoren. Kostnadsanalyse av fem tiltak
Redusert forbruk av storfekjøtt, som er ett av fem klimatiltak i jordbruket som Nibio har regna på, blir av Miljødirektoratet kalla et svært lønnsomt klimatiltak. «Mindre produksjon og konsum av storfekjøtt er tiltaket som gir desidert størst reduksjon i klimagassutslipp, og for samfunnet er det svært lønnsomt», skriv Miljødirektoratet i omtalen av rapporten på sine heimesider.
Styreleder Leif Helge Kongshaug har svart opp dette i en artikkel i Nationen på vegne av TYR.
«– Det blir veldig snevert å ta ut ein bit av matproduksjonen i verdikjeda på den måten. Vi må ha mat, og vi treng beitande dyr sidan mykje av landet er dekt av gras og beite. Vi må ta av skylappane og sjå det i større perspektiv, seier styreleiar i Tyr, Leif Helge Kongshaug, som også har ei fortid som landbrukstalsperson for Venstre og statssekretær i Landbruksdepartementet.
Han seier resultatet blir meir import og lågare sjølvforsyning.
– Følgene blir fort å auke importen frå land med mykje større klimautslipp frå sin produksjon. På toppen kjem utsleppa frå transporten, seier Kongshaug.» Du kan lese hele artikkelen fra Nationen her:
Artikkel i Nationen