Et utdanningstilbud for storfekjøttfeprodusenter
Biffakademiet er et utdanningstilbud for produsenter innen spesialisert kjøttproduksjon! Tilbudet er et samarbeid mellom TYR og Nortura hvor målgruppen er produsenter med bra kunnskap og erfaring fra storfekjøttproduksjon, men som ønsker å utvide kunnskapen på dette området betydelig.
Betegnelsen på dette tilbudet er Biffakademiet, og de som fullfører alle modulene kan kalle seg CanBIFF. Biffakademiet skal ha et høyt faglig nivå hvor noen av lærerne er de beste fagfolka på sitt område i Norge. Kurset består av fire frittstående moduler.
Samlinger
Samlingene har tidligere blitt lagt til Hedmark, Trøndelag og i Rogaland. Denne gangen vil modulene bli holdt på Hamar og i Stjørdal. Det blir avholdt en ny modul hvert halvår på begge steder. På hvert sted vil alle de 4 modulene være gjennomført i løpet av 2 år.
Det er viktig å påpeke at hver modul er frittstående, så det er fullt mulig og kun være med på en av dem. Modul 1 og 3 kjøres om høsten og modul 2 og 4 ut over etterjulsvinteren.
De ulike modulene
Hver modul er knyttet opp mot et tema; ammekua, kalven, ungdyret og driftsledelse/økonomi. Foredragsholderne er i hovedsak fagpersoner fra samvirkeorganisasjonene, men det vil være minst en ekstern foredragsholder og et innlegg fra en produsent i hver modul. Innen hver modul vil det være ett eller to tema som blir grundig belyst.
Pris
Deltagere må betale kr. 2000,- i kursavgift for hver modul. Kursavgiften dekker foredragsholdere, kursmateriell og sosiale aktiviteter om kvelden. Ved påmelding blir det automatisk sendt ut faktura for kursavgift. Nortura reserver hotellrom og mat til påmeldte deltakere. Men hver enkelt deltaker dekker selv helpensjon/middag/dagpakker og gjør opp egen regning med hotellet før avreise om morgenen på dag 2.
Flere detaljer om modulene;
Våren 2020 avholdes Biffakademiet Modul 3 på Malvik 24-25. mars og på Ringsaker/Hamar 1.2. april.