Foto: Amalie Ravndal
Storfekjøttkontrollen er den landsomfattende husdyrkontrollen for kjøttfe, kjøttfekrysninger og fôringsdyr. Alle storfeprodusenter i Norge kan være medlem i Storfekjøttkontrollen.
Stadig flere storfekjøttprodusenter melder seg inn i storfekjøttkontrollen. Det er nå ca 80 % av storfekjøttprodusentene som registrer i Storfekjøttkontrollen. Dette er veldig bra og vi håper at enda flere benytter seg av registreringsverktøyet.
Dette kan du registrere i storfekjøttkontrollen:
- Innmelding av dyr
- Kalving
- Bedekking
- Veiing
- Drektighet
- Helse
- Klauvskjæring
- Utmelding liv/slakt
Rapporter du kan få ut av Storfekjøttkontrollen:
- Avdråttsliste
- Vektlister
- Nøkkelltallsanalyse slakt
- Samlerapport helseregistrering
- Fruktbarhet ku og kalvehelse
- Årsoppgjør (oversikt over besetningen, solgte/kjøpte, fødte og døde sortert etter alder på dyrene)
- Årsrapporter (viser antall dyr etter alder og dyr som har kalvet innen de siste 15 månedene, et grunnlag for produksjonstilskudd)
- Dyrejournal
- Planlagt paring (Her kan man selv legge inn okser man ønsker å bruke for å finne ut innavlsprosenten, dyr med for høy innalvsprosent vil bli markert)
- Utvikling avlsverdier (Her har man en oversikt over hvordan besetningen utvikler seg i avlsverdier)
- Aktiv Avl (Her kan man se hva man mangler for å bli godkjent Aktiv Avlsbesetning