• Skip to content
  • Skip to footer
  • Skip to footer
Norsk Aberdeen Angus

Norsk Aberdeen Angus

Grovfòrrase nr 1.

  • Til Tyr
  • Raselaget
    • Styret
    • Om raselaget
    • Om rasen
    • Historisk om rasen
    • Fotoalbum
    • Lokale kontakter
    • Medlemsfordeler.
    • Æresmedlem
    • Vedtekter
    • Årsmøteprotokoll.
  • Avl
    • Avlsutvalget
    • Oksekatalogen
    • Avlsplan – Aberdeen Angus
    • Avlsplan – TYR
    • Regelverk – Staur teststasjon
    • Seminokser
    • Fagstoff
  • Angus avtale
  • Medlemsfordeler.
  • Medlemsblad og brosjyrer
  • Besetnings annonser
  • Arkiv

Om rasen

Aberdeen Angusrasen har sitt utspring i områdene Aberdeen og Angus nordøst i Skottland. Der ble den avlet fram av krysning mellom Shorthorn og lokale raser først på 1800 tallet. I dag er Aberdeen Angus verdens mest tallrike kjøttferase, og er spredt over hele verden, på grunn av sin hardførhet og sine gode produksjonsegenskaper.

 

Jumbo av Høystad
Angus oksen
Angus kua
Angus kviga
Angus kalv
Angus kalven
Godt marmorert kjøtt

Norsk Aberdeen Angus
Moregenskaper i særklasse!

• Kalver lett, melker godt
• Gir livskraftige kalver hvert år, raske på beina og finner råmelka
• Meget god fruktbarhet
• Godt morsinstinkt, passer godt på kalven
• Friske, holdbare dyr, med lite veterinærutgifter

Angus som farrase!

• Rasen med minst kalvingsvansker.
• Vil du ha lette kalvinger på kvigene, bruk Angus
• Alle avkom 100% kollet (hornløse, også i krysning)
• Angus er godkjent brukt på NRF kviger
• Øk marmoreringen i din besetning, kryss inn Angus

Angus landskapspleieren!

• Moderat vekt på ferdig utvokste dyr: 550-650kg på ku
• Ingen problemer med ulendt terreng
• Mindre tråkkskader sammenlignet med andre raser
• Meget gode flokkegenskaper, holder godt sammen på beite

Angus har stort grovf̈ôr opptak!

• God tilvekst på varierende beitekvalitet
• God tilvekst på kalv, uten kraftfòr på beite
• Meget god tilvekst på ungdyr, med lav kraftfòr tildeling

Prima kjøttkvalitet!

• Angus er kjøttferasen med mest marmorering i kjøttet
• Mye marmorering = Best spisekvalitet
• Blir det scanning av kjøttkvalitet på norske slakterier,
forbrukeren blir mer og mer bevist på spisekvalitet!

Angus avtale

Ønsker du å bli medlem i Aberdeen Angus?

Nyhetsarkiv

STYRET
Svein Eberhard Østmoe
907 94 273

AVLSUTVALGET
Torfinn Bakke
913 73 838

Logo

Kontaktinformajon TYR
Telefon: 952 90 855
E-post: tyr@tyr.no
Adresse: Storhamargata 44, 2317 Hamar
Orgnr: 970 142 223 ORG
Fylkeslag
Akershus // Buskerud // Hordaland // Hålogaland// Innlandet // Møre og Romsdal // Nordland //Rogaland // Sogn og Fjordane // Sørlandet //Telemark // Trøndelag // Vestfold // Østfold
TYR © · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media AS – www.hamarmedia.no