Aberdeen Angusrasen har sitt utspring i områdene Aberdeen og Angus nordøst i Skottland. Der ble den avlet fram av krysning mellom Shorthorn og lokale raser først på 1800 tallet. I dag er Aberdeen Angus verdens mest tallrike kjøttferase, og er spredt over hele verden, på grunn av sin hardførhet og sine gode produksjonsegenskaper.
Norsk Aberdeen Angus
Moregenskaper i særklasse!
• Kalver lett, melker godt
• Gir livskraftige kalver hvert år, raske på beina og finner råmelka
• Meget god fruktbarhet
• Godt morsinstinkt, passer godt på kalven
• Friske, holdbare dyr, med lite veterinærutgifter
Angus som farrase!
• Rasen med minst kalvingsvansker.
• Vil du ha lette kalvinger på kvigene, bruk Angus
• Alle avkom 100% kollet (hornløse, også i krysning)
• Angus er godkjent brukt på NRF kviger
• Øk marmoreringen i din besetning, kryss inn Angus
Angus landskapspleieren!
• Moderat vekt på ferdig utvokste dyr: 550-650kg på ku
• Ingen problemer med ulendt terreng
• Mindre tråkkskader sammenlignet med andre raser
• Meget gode flokkegenskaper, holder godt sammen på beite
Angus har stort grovf̈ôr opptak!
• God tilvekst på varierende beitekvalitet
• God tilvekst på kalv, uten kraftfòr på beite
• Meget god tilvekst på ungdyr, med lav kraftfòr tildeling
Prima kjøttkvalitet!
• Angus er kjøttferasen med mest marmorering i kjøttet
• Mye marmorering = Best spisekvalitet
• Blir det scanning av kjøttkvalitet på norske slakterier,
forbrukeren blir mer og mer bevist på spisekvalitet!